Schrijf je in voor de nieuwbrief

Koert Lindijer wint Lira Correspondentenprijs

Koert Lindijer heeft de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent, de Lira Correspondentenprijs 2014, gewonnen. Dit maakte de jury van de prijs vandaag bekend. Koert Lindijer is correspondent in Oost-Afrika voor NRC Handelsblad en NOS-Radio 1. Hij zal de prijs, een oorkonde en een geldbedrag van € 5.000, op 9 april in ontvangst nemen tijdens de feestelijke uitreiking in De Brakke Grond te Amsterdam.
De jury van de Lira Correspondentenprijs 2014 – Birgit Donker (voorzitter), Wio Joustra en Djoeke Veeninga – had eerder uit 34 inzendingen de volgende correspondenten genomineerd:

  • Remco Andersen, standplaats Beiroet (de Volkskrant / Elsevier / De Morgen / BNR)
  • Caroline de Gruyter, standplaats Brussel/Wenen (NRC Handelsblad)
  • Koert Lindijer, standplaats Oost-Afrika (NRC Handelsblad / NOS Radio 1)
  • Guus Valk, standplaats Washington (NRC Handelsblad / NRC Next)
  • Fred de Vries, standplaats Zuid-Afrika (de Volkskrant / Vrij Nederland / De Groene Amsterdammer / Elsevier / Knack)
  • Marjolein van de Water, standplaats Rio de Janeiro (de Volkskrant / De Morgen / OneWorld / VRT-radio1)

De uitreiking van de prijs vindt plaats op woensdag 9 april16.30 uur in Theater De Brakke Grond te Amsterdam, tegelijkertijd met de uitreiking van de M.J. Brusseprijs 2014, de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Belangstellenden kunnen zich tot 3 april melden bij fonds@fondsbjp.nl onder vermelding van Prijsuitreiking 9 april.
De Lira Correspondentenprijs is een initiatief van Stichting Lira (het Auteursfonds Reprorecht) en het Fonds BJP en wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. De winnaar van 2013 was Bram Vermeulen. Lira en het Fonds BJP willen met deze prijs aandacht vragen voor het belang van goede berichtgeving over het buitenland.