Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bureau


Medewerkers

Joëlle Terburg
Directeur-bestuurder

Joëlle Terburg is classica en studeerde daarnaast boekwetenschap. Ze werkt sinds 2010 bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en was sinds begin 2019 Hoofd Subsidieregelingen. Ze is sinds juli 2021 aangesteld als directeur-bestuurder.

Livia Benders
Senior medewerker PR en commmunicatie

Livia Benders is afgestudeerd als journalist aan de Universiteit van Amsterdam. Voorheen werkte ze als projectmedewerker bij het Fonds BJP en sinds januari 2021 is ze verantwoordelijk voor PR- en communicatie.


Zola Can
Medewerker Projectsubsidies

Zola Can studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen is ze als schrijvend journalist aan de slag gegaan en heeft ze aan uiteenlopende projecten gewerkt op het snijvlak van de journalistieke en culturele wereld. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in de ambtelijke wereld als redacteur en communicatieadviseur bij het Chief Science Office van gemeente Amsterdam. Vanaf januari 2022 is ze als Medewerker Projectsubsidies werkzaam bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.


Noortje van Dorp
Freelance tekstschrijver

Noortje van Dorp studeerde journalistiek en werkte als redacteur, eindredacteur en tekstschrijver binnen én buiten de media. Ze is bij het Fonds BJP betrokken als tekstschrijver en bij het onderzoek naar obstakels voor onderzoeksjournalisten dat het Fonds BJP in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uitvoert.


Eva Kiemeney
Medewerker Impact en Beleid

Eva Kiemeney is afgestudeerd als criminoloog en journalist. Sinds november 2018 werkt ze bij het Fonds BJP, vanaf juli 2021 was ze Coördinator Projectsubsidies. In november 2022 startte ze als Medewerker Impact & Beleid.


Erik de Kruijf
Freelance eventmanager en redacteur

Erik de Kruijf studeerde Cultuurwetenschappen en Journalistiek in Nijmegen en Dublin. Na drie jaar in Berlijn te hebben gewoond, belandde hij in Amsterdam. Tien jaar lang organiseerde hij wereldwijd tentoonstellingen voor World Press Photo. Nu werkt hij zelfstandig als event- en projectmanager in de journalistieke en culturele wereld. Ook is hij redacteur/vertaler. Voor Fonds BJP is hij medeverantwoordelijk voor onder andere de Brusseprijs.


Ella Kuijpers 
Medewerker Projectsubsidies

Ella Kuijpers studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en volgde een master Cultural Economics and Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hiervoor werkte ze als subsidiecoördinator en adviseur bij centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting Kunstloc Brabant. Daarnaast is ze medeoprichter van Crowdable, een platform voor muziek-crowdfunding in Groot-Brittannië. Ze startte als Medewerker Projectsubsidies bij het Fonds BJP in juli 2023.


Evelien Kunst
Coördinator Talentontwikkeling

Evelien Kunst studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van fotografie, media en educatie. Ze werkte onder andere voor World Press Photo, Noor Images en de Stichting Verhalende Journalistiek. Sinds mei 2021 is zij Coördinator Talentontwikkeling.


Iman Rabih Senhaji
Management-assistent

Iman Rabih Senhaji deed de opleiding Marketing Management aan de Hogeschool Amsterdam. De afgelopen 20 jaar heeft ze in de backoffices gewerkt van uitgeverijen en mediabedrijven zoals Sijthoff Media, Audax uitgeverij en De Gouden Gids. Vanaf eind september 2022 is ze werkzaam als Management-assistent bij het Fonds BJP.


Jan Rosseel
Medewerker Projectsubsidies

Jan Rosseel studeerde documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en de KABK in Den Haag, fotojournalistiek aan de Danish School of Media and Journalism in Aarhus en Chinese Talen en Cultuur aan de Universiteit Leiden en Shandong University in China. In 2015 ontving hij als eerste Artist in Residence bij het NIAS een beurs om onderzoek te doen naar de relatie tussen beeld en het geheugen. Sinds januari 2022 is hij werkzaam als Medewerker Projectsubsidies bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.


Nirma Sluijs
Medewerker PR en communicatie

Nirma Sluijs studeerde communicatie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hiervoor werkte ze als medewerker pers en publiciteit bij het Rijksmuseum, waar ze onder andere de mediarelaties van het museum onderhield. Sinds maart 2023 is ze samen met Livia Benders verantwoordelijk voor de pr- en communicatie.


Mance Spoorenberg
Projectmedewerker Talentontwikkeling

Mance Spoorenberg studeerde Engelse Taal & Cultuur en American Studies aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze werkervaring opgedaan in het culturele veld en op een redactie. Daarna heeft ze gewerkt als communicatie-medewerker bij de Schrijverscentrale. Vanaf november 2022 is ze als projectmedewerker werkzaam bij het Fonds BJP.


Tom Springveld
Coördinator Projectsubsidies

Tom Springveld studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke carrière in 2008 bij muziektijdschrift OOR en werkte als journalist en copywriter voor onder andere NU.nl, Vogue, Veronica Magazine en Holland Herald. Sinds oktober 2022 is hij Coördinator Projectsubsidies.


Maaike Wind
Coördinator regionale en lokale subsidieregelingen

Maaike Wind studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte ruim dertien jaar als journalist, eerst bij Trouw en daarna bij Dagblad van het Noorden. Ze schreef daarnaast een blog en een boek over het aflossen van haar studieschuld. Sinds juli 2022 werkt ze bij het Fonds BJP als coördinator regionale en lokale subsidieregelingen.