Schrijf je in voor de nieuwbrief

Raad van Toezicht

Lem van Eupen, voorzitter

Lem van Eupen is directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+, dat Europese subsidies voor internationale samenwerking en uitwisseling in het onderwijs beheert. Ze werkte eerder als journalist en vervolgens in verschillende managementfuncties, onder andere als adjunct-directeur bij de Wereldomroep en directeur van de Faculteit Communicatie & Journalistiek in Utrecht.


Abi Daruvalla

Abi Daruvalla is zelfstandig trainingsadviseur, vertaler, redacteur en trainer voor media en de NGO-sector over de hele wereld. Ze verzorgt onder meer training of trainers en media- en communicatietraining. Eerder was zij jarenlang werkzaam voor diverse (online) media en buitenlandse bladen en was medeoprichter van dutchnews.nl.


Laura de Jong

Laura de Jong is redacteur van de Volkskrant, waar ze sinds 2011 werkt. Zij studeerde Romaanse Talen & Culturen en Latin American and Caribbean Studies. In 2010 volgde zij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit. Daarvoor werkte zij twee jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker Koninkrijkszaken.


Joost Oranje

Joost Oranje is coördinator onderzoeksjournalistiek bij NOS Nieuws en Nieuwsuur. Daarvoor was hij ruim negen jaar hoofdredacteur van dat programma. Tussen 1998 en 2012 was hij in dienst van NRC Handelsblad, onder meer als onderzoeksjournalist, chef van de politieke redactie en plaatsvervangend hoofdredacteur. Hij werkte eerder als radio en tv-verslaggever en schreef een boek over de Decembermoorden in Suriname.


Arne Westerhof

Arne Westerhof studeerde sociale geografie en geschiedenis aan de Radboud Universiteit, was enkele jaren parlementair vakjournalist en is sinds 1992 uitgever van vakinformatie. In 2015 richtte hij het Haagse lokale mediafonds Luis in de Pels op. Verder is hij bestuurder en toezichthouder bij organisaties voor cultureel erfgoed, kunst, media en onderwijs.


Hans de Clercq

Hans de Clercq is directeur van het Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht. Daaronder valt de School voor Journalistiek, bachelor- en masteronderwijs op gebied van mediadesign en het leven lang leren-aanbod voor de journalistiek en mediasector. Eerder was hij 25 jaar werkzaam als maker, journalist, producent en eind- en hoofdredacteur voor zowel publieke omroepen als commerciële zenders.


Gerard Schuiteman

Gerard Schuiteman is zakelijk directeur-bestuurder bij de regionale publieke omroep RTV Utrecht voor de provincie Utrecht en bij de lokale omroep OUS voor de stad Utrecht. Daarvoor was hij bestuurder bij de RPO, het coördinatie- en samenwerkingsorgaan van alle regionale omroepen in Nederland, en in die rol verantwoordelijk voor beleid, wet- en regelgeving en financiën.