Schrijf je in voor de nieuwbrief

Ferry Mingelen juryvoorzitter Brusseprijs 2015

Politiek journalist en commentator Ferry Mingelen wordt voorzitter van de jury van de Brusseprijs 2015, de prijs voor het beste journalistieke boek. De jury bestaat voorts uit journaliste en oud-presentatrice van het NOS-journaal Noraly Beyer en journalist en schrijver Marcel van Engelen, die afgelopen jaar de Brusseprijs won met Het kasteel van Elmina.
De uitreiking van de Brusseprijs vindt plaats in april 2015. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 10.000. Alle Nederlandstalige journalistieke boeken uit 2014 kunnen meedingen naar de prijs. De deadline voor de inzending is 31 december 2014. In maart 2015 maakt de jury een shortlist van circa 5 titels bekend.
De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten. Het Fonds viert in 2015 zijn 25-jarig bestaan; reden voor een extra feestelijke editie van de prijsuitreiking.
De prijs is vernoemd naar de legendarische journalist en schrijver M.J. Brusse (1873-1941), die decennialang geruchtmakende reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Veel van zijn grote sociale reportages zijn tevens in boekvorm verschenen.
De laatste drie winnaars van de Brusseprijs zijn:
Bas Soetenhorst, Het wonder van de Noord-Zuidlijn (2012)
Wilfred Scholten, Mooie Barend (2013)
Marcel van Engelen, Het kasteel van Elmina (2014).