Schrijf je in voor de nieuwbrief

25 jaar Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten

Dit jaar viert het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1990 ontving het Fonds BJP meer dan 4000 subsidieaanvragen, waarvan er ongeveer 1200 werden gehonoreerd. Veel van deze projecten leidden tot prijswinnende journalistieke boeken, artikelen en reportages.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum organiseert het Fonds BJP begin juni in Amsterdam de Avond van de Bijzondere Journalistiek. Op deze feestelijke avond staat het belang van diepgravende en tijdrovende journalistiek centraal en zal natuurlijk worden teruggekeken op de oogst van de voorbije 25 jaar. Ook zullen de Brusseprijs (voor het beste journalistieke boek) en de Lira Correspondentenprijs (voor de beste freelance buitenlandcorrespondent) worden uitgereikt. Nadere informatie over datum, locatie en programma volgt binnenkort.
Lees hier de hele nieuwsbrief. Zelf de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.