Schrijf je in voor de nieuwbrief

Nieuwe beurs journalist-in-residence: Athene

Goed nieuws voor journalisten met belangstelling voor Griekenland: vanaf najaar 2015 stelt het Fonds BJP een beurs beschikbaar voor een journalist-in-residence bij het Nederlands Instituut Athene (NIA).
Grexit, Syriza, Gouden Dageraad, brandpunt van Eurocrisis en migrantenproblematiek, culturele bakermat, vakantieoord voor comazuipers en koningspaar: Griekenland is volop in het nieuws. Met de beurs voor een journalist-in-residence hopen het NIA en het Fonds BJP de berichtgeving over Griekenland te verdiepen.
Hiertoe stelt het NIA elk najaar gedurende twee maanden zijn Frans van Hasselt-appartement ter beschikking. De journalist-in-residence kan tevens gebruik maken van de expertise en het uitgebreide netwerk van het NIA. Ook de Nederlandse ambassade in Athene heeft haar medewerking toegezegd.
Geïnteresseerde journalisten kunnen tot 15 juni bij het Fonds BJP een verzoek indienen voor een verblijfbeurs à €4.000 voor twee maanden. De precieze verblijfsperiode (najaar 2015) wordt in overleg met het NIA vastgesteld. Klik hier voor informatie over de aanvraagprocedure.
Het NIA bevindt zich aan de voet van de Akropolis en is een van de acht Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB). Het organiseert, verzorgt en faciliteert onderwijs en onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra in Nederland en Griekenland. Het beschikt over een uitgebreid netwerk in Athene en de rest van Griekenland.