Schrijf je in voor de nieuwbrief

18 juni 2016: Uitreiking Brusseprijs

De winnaar van de Brusseprijs 2016 zal op zaterdag 18 juni bekend worden gemaakt in een speciale uitzending op locatie van Met het Oog op Morgen. Voorafgaand aan de rechtstreekse uitzending (23.00-24.00 uur) vanuit Studio Desmet te Amsterdam, vindt vanaf 22.00 uur een feestelijk voorprogramma plaats. De uitnodiging voor het bijwonen van deze avond volgt.
De jury – Judith Koelemeijer (voorzitter), Greta Riemersma en Hans Goossen – buigt zich momenteel over een recordaantal van 172 journalistieke boeken uit 2015 dat is ingezonden. Medio april 2016 zal de jury de shortlist openbaar maken. Evenals vorig jaar zullen de genomineerde titels in de zaterdagen voorafgaand aan de uitreiking in Het Oog worden besproken. En wederom zal ook de boekenbijlage van De Groene Amsterdammer enkele weken voor de uitreiking geheel zijn gewijd aan de genomineerde titels.