Schrijf je in voor de nieuwbrief

Zaterdag 10 juni: uitreiking Brusseprijs voor het beste journalistieke boek

In 2017 zal voor de tiende keer de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek worden uitgereikt. Evenals vorig jaar wordt de winnaar bekendgemaakt in een speciale uitzending op locatie van NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur) vanuit Studio Desmet te Amsterdam. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van €10.000.
Je kunt je nog aanmelden voor de uitreiking. Tijdens het voorprogramma (van 22 tot 23u.) en de uitzending (van 23 tot 00u.) wordt ruim aandacht besteed aan de vijf genomineerden en aan het boek Onder de mensen, dat Peter Brusse schreef over zijn vader M.J. Brusse, naamgever van de prijs.
De vijf genomineerde boeken en Onder de mensen zijn ook besproken in De Groene Amsterdammer. Tevens werden de genomineerde auteurs de afgelopen vijf zaterdagen in NOS Met Het Oog Op Morgen geïnterviewd over hun boeken.
Het voorprogramma wordt gepresenteerd door Elma Drayer. De presentatie van de live uitzending is in handen van Max van Weezel, de prijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter Frits van Exter. Er is live muziek van Kris Berry. Aanmelden kan door een mailtje te sturen.
De jury – Frits van Exter, Hassan Bahara en Janny Groen – heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de 182 ingezonden boeken. Op donderdag 20 maakte juryvoorzitter Frits van Exter de shortlist van vijf titels bekend. Dat deed hij tijdens de boekpresentatie van Onder de mensen, M.J. Brusse (1873-1941) het boek van journalist Peter Brusse over zijn vader M.J. Brusse, journalistieke pionier en naamgever van de Brusseprijs.