Schrijf je in voor de nieuwbrief

Fonds BJP zoekt per direct Projectleider Onderzoeksjournalistiek (0,4 fte)

Vanaf juni 2018 zal het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten zich nog sterker op onderzoeksjournalistiek richten, door een speciale Regeling Onderzoeksjournalistiek op te zetten. Voor de Regeling kunnen subsidieaanvragen gedaan worden voor (regionale) onderzoeksjournalistieke projecten, voor geschreven én audiovisuele media. Ook is er aandacht voor talentontwikkeling. Het Fonds BJP is op zoek naar een projectleider voor deze regeling.
De projectleider onderzoeksjournalistiek is belast met de opzet en de uitvoering van de nieuwe regeling. Het Fonds BJP zoekt een projectleider die aantoonbare ervaring heeft:

  • met onderzoeksjournalistiek;
  • bij uiteenlopende (vormen van) media;
  • in de begeleiding van journalistieke projecten.

Bij voorkeur heeft hij/zij bovendien ervaring met journalistiek onderwijs of stagebegeleiding van jonge journalisten op redacties. De projectleider werkt nauw samen met het bureau van het FBJP en valt onder de verantwoordelijkheid van de directeur. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor een periode van een jaar.
Belangstelling? Stuur dan vóór 16 mei een cv + korte motivatie naar fonds@fondsbjp.nl, t.a.v. Jessica Swinkels.
Voor meer informatie over het Fonds BJP zie www.fondsbjp.nl of neem contact op met het bureau van het Fonds BJP: 020-6386295 / fonds@fondsbjp.nl.