Schrijf je in voor de nieuwbrief

Regeling Onderzoeksjournalistiek Open

Per 20 juli stelt het Fonds BJP de nieuwe Regeling Onderzoeksjournalistiek open, bedoeld om diepgravende en tijdrovende onderzoeksjournalistieke projecten mogelijk te maken.
Er kunnen subsidies worden aangevraagd voor een researchfase en een uitvoeringsfase. De regeling is platformonafhankelijk en er zijn subsidies beschikbaar voor projecten in beeld, geluid, tekst of een combinatie daarvan. De eerste deadline voor aanvragen voor diepgravende onderzoeksprojecten is 27 augustus aanstaande. Jaarlijks zijn er vijf deadlines.
De Regeling Onderzoeksjournalistiek komt tot stand door extra geld van het kabinet voor de verbetering van journalistiek in Nederland, met name in de regio. Het fonds BJP kan dankzij dit budget meer subsidies toekennen aan tijdrovende projecten die zonder financiële steun niet of zeer moeilijk worden gerealiseerd. Meer informatie over de regeling en de aanvraagprocedure is hier te vinden.
Projectleider Regeling Onderzoeksjournalistiek: Henk Bas
Om de Regeling Onderzoeks-journalistiek in goede banen te leiden is Henk Bas aangetrokken als projectleider.
Henk Bas is historicus. Hij was geruime tijd redacteur en eindredacteur bij achtereenvolgens Teleac, VPRO en NTR. Sinds 2004 is hij tevens als docent en mentor verbonden aan de Master Journalistiek en Media van de UvA en hij is lid van de hoofdredactie van het Jaarboek Verhalende Journalistiek.