Schrijf je in voor de nieuwbrief

Jury Brusseprijs 2019 bekend: Humberto Tan, Bas Haan en Brenda Stoter

Tv-presentator Humberto Tan zal samen met Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan en Midden-Oosten journalist Brenda Stoter Boscolo de jury vormen van de Brusseprijs 2019. De prijs voor het beste journalistieke boek bestaat sinds 2006 en wordt jaarlijks toegekend door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP).
Bas Haan won de Brusseprijs 2018 – een oorkonde en tienduizend euro – met zijn onthullende boek De rekening voor Rutte – De Teevendeal, het bonnetje en de politieke prijs voor leugens.

Bas Haan, winnaar van de Brusseprijs 2018, met Sheila Sitalsing (presentator Met het Oog op Morgen) en Jutta Chorus (juryvoorzitter).
Alle Nederlandstalige journalistieke boeken die verschijnen in 2018 kunnen meedingen naar de Brusseprijs. In het voorjaar van 2019 maakt de jury een shortlist van vijf titels bekend. De winnaar van de Brusseprijs wordt op zaterdag 15 juni 2019 bekendgemaakt en gehuldigd in een uitzending van NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.
De prijs voor het beste journalistieke boek is vernoemd naar de legendarische journalist en schrijver M.J. (Rie) Brusse (1873-1941), die reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Veel van zijn grote sociale reportages zijn tevens in boekvorm verschenen.
Voor uitgevers
Inzenden geschiedt voor 31 december door het sturen van drie exemplaren per titel naar het Fonds BJP. Het juryreglement is hier te downloaden.


Mediapartners Brusseprijs: