Schrijf je in voor de nieuwbrief

Jury Brusseprijs 2020 bekend: Eus Akyol, Saskia Belleman en Thomas Rueb

Schrijver, columnist en radio- en tv-maker Özkan Akyol, rechtbankverslaggever Saskia Belleman (De Telegraaf) en NRC-journalist en presentator van de podcast NRC Vandaag, Thomas Rueb vormen samen de driekoppige jury van de Brusseprijs 2020. Aan deze jaarlijkse prijs van het Fonds BJP voor het beste journalistieke boek van het afgelopen jaar is een geldbedrag van tienduizend euro verbonden. Vanaf medio mei wordt op zaterdag wekelijks een van de kandidaten van de shortlist geïnterviewd in het radioprogramma NOS Met het Oog Op Morgen. In de live uitzending van zaterdag 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Jurylid van dit jaar, Thomas Rueb, won de vorige editie van de Brusseprijs met het boek Laura H. 
In het voorjaar van 2020 wordt de Brusseprijs uitgereikt, voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek dat verscheen in 2019. Inzending geschiedt door drie exemplaren per boek naar het Fonds BJP te versturen, o.v.v. ‘Brusseprijs 2020’. Alleen boeken die uiterlijk maandag 6 januari 2020 in drievoud bij het Fonds BJP bezorgd zijn, dingen mee naar de prijs. Informatie over jury en uitreiking volgt.
Let op: van 25 december tot 2 januari is het kantoor van het Fonds BJP gesloten en kunnen er geen pakketten ontvangen worden.

Foto Özkan Akyol: Daniël Cohen, foto Thomas Rueb: Bas de Brouwer.