Schrijf je in voor de nieuwbrief

Media kunnen zich tot 17 februari aanmelden voor Jong Talent Onderzoeksjournalistiek

Via de regeling Talentontwikkeling zijn dit jaar weer tien arbeidsplaatsen voor jonge journalisten beschikbaar op professionele onderzoeksredacties. Het Fonds BJP nodigt media uit die deel willen nemen aan deze gesubsidieerde werkervaringsplaatsen om zich voor 17 februari te melden.
De eerste lichting met journalisten die als trainee-on-the-job werken, is inmiddels halverwege het eerste jaar. ‘Je ziet dat deze nieuwe regeling veel vruchten afwerpt, voor zowel de trainees als de media waarvoor ze werken’, zegt projectleider Henk Bas van het Fonds BJP.
Ook voor deze nieuwe ronde is het belangrijk dat media die in aanmerking willen komen voor de subsidieregeling een professionele onderzoeksomgeving en begeleiding kunnen bieden aan beginnende onderzoeksjournalisten. Het Fonds BJP kijkt bij de selectie van de media met extra aandacht naar aanmeldingen van regionale en vernieuwende onderzoeksplatforms.
Als de media zijn geselecteerd, wordt de regeling in mei open gesteld voor journalisten die minder dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd of nog maar kort een beroepspraktijk hebben. De vacatures worden onder andere open gesteld via Villamedia. De arbeidscontracten zijn minimaal voor een jaar. Meer informatie op de site.
Inlichtingen en aanmelden: talentontwikkeling@fondsbjp.nl.