Schrijf je in voor de nieuwbrief

Fonds BJP stelt vijf beurzen beschikbaar voor cursus Bellingcat

Het Fonds BJP stelt voor journalisten vijf plaatsen beschikbaar voor een vijfdaagse cursus Bellingcat, die start op 30 maart in Amsterdam. Via de Beurs Expertisebevordering van het fonds kunnen onderzoeksjournalisten met een goed onderbouwd plan financiering aanvragen voor deze cursusweek.
De week begint met een dag introductie webresearch en social media van Henk van Es. Pieter van Huis, senior onderzoeker bij Bellingcat, is de trainer van de volgende vier dagen. Gedurende de week wordt de groep onderwezen in verschillende open source investigation-vaardigheden, bij voorbeeld via social media, in foto- en filmmateriaal. Ook werken de deelnemers onder begeleiding aan eigen onderzoek.
Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk, en voor maandag 24 februari, 9.00u., een mail naar talentontwikkeling@fondsbjp.nl, o.v.v. Bellingcat, dan ontvang je info over de aanmeldingsprocedure.
De aanmelding moet vervolgens op 26 februari, 9.00u. afgerond zijn. Begin maart krijgt de aanvrager uitsluitsel over eventuele deelname.
De aanmeldingen zullen vooral beoordeeld worden op:

  • De manier waarop de aanvrager denkt dat de in deze cursusweek verworven vaardigheden zijn/haar onderzoeksjournalistieke praktijk zullen versterken;
  • Het project waaraan de aanvrager tijdens de cursusweek wil werken.
  • Kijk hier voor algemene informatie over de beurs. Met de Beurs Expertisebevordering kunnen journalisten een breed palet aan trainingen, studiereizen en conferentiebezoek financieren én deels inkomstenderving compenseren.