Schrijf je in voor de nieuwbrief

Fonds BJP stelt tickets beschikbaar voor Dataharvest aan freelancers

NB De ticket-actie is inmiddels afgelopen.
Nu het aanbod van journalistieke cursussen en congressen voor langere tijd gebukt gaat onder de coronabeperkingen, stelt het Fonds BJP een dertigtal tickets beschikbaar voor een online editie van Dataharvest, de jaarlijkse conferentie over onderzoeks- en datajournalistiek, gewoonlijk in Mechelen. De web-conferentie is begonnen op 1 september maar loopt nog door tot eind november.
Omdat het een omvangrijk online-programma is met veel verschillende invalshoeken op gebied van datajournalistiek, wordt voor de Fonds-deelnemers op dinsdag 8 september een speciale gids-sessie georganiseerd. De Vlaamse journalist Ruben Brugnera loopt langs de highlights van het programma en geeft context bij belangrijke programmaonderdelen.

Je kunt als freelancer in aanmerking komen voor een Dataharvest-ticket plus de speciale Fonds-sessie door dit formulier in te vullen. Je hoort dan zo spoedig mogelijk of je een ticket hebt.
Los van deze ticketactie kunnen journalisten ook een officiële aanvraag doen voor een Beurs Expertisebevordering voor Dataharvest. Dat biedt de mogelijkheid om naast het ticket een tegemoetkoming in de tijdsinvestering aan te vragen.

Meer informatie over de Beurs Expertisebevordering en het aanvraagformulier, vind je hier.
Interesse in een ticket voor Dataharvest? Lees hier hoe het werkt!

Ben je freelancejournalist en wil je Dataharvest online volgen? Vul dan het formulier in met een motivatie en links naar eigen werk (let op: niet achter een betaalmuur!). Mochten er meer dan dertig geldige verzoeken binnenkomen, dan wordt er geloot. Je ontvangt vervolgens z.s.m. bericht, en indien van toepassing, je ticket voor de online activiteiten.