Schrijf je in voor de nieuwbrief

Nieuwe vijfkoppige jury van Brusseprijs bekend gemaakt: Gerri Eickhof voorzitter

De jury van de Brusseprijs is inmiddels geïnstalleerd. Voorzitter is NOS-journalist Gerri Eickhof, de overige leden zijn Yvonne Zonderop (ex-adjunct hoofdredacteur de Volkskrant), Maarten Dessing (Boekblad), Martha Riemsma (hoofdredacteur Tubantia) en Pieter van Os (NRC Handelsblad en winnaar Brusseprijs 2020).
Sinds 2006 reikt het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) de Brusseprijs uit, genoemd naar de schrijver en journalist M.J. Brusse (1873-1941). De laatste jaren neemt het aanbod van Nederlandstalige journalistieke non-fictie sterk toe. Reden voor het Fonds om de jury uit te breiden van drie naar vijf leden.
Uitgevers kunnen journalistieke boeken insturen tot 6 januari 2021. Het moet gaan om oorspronkelijk Nederlandstalige titels die in 2020 zijn verschenen. Aan de inzending is een aantal voorwaarden verbonden, die hier te vinden zijn. De Brusseprijs wordt uitgereikt tijdens een speciale uitzending van NOS Met het Oog op Morgen in juni 2021. Aan de prijs is een bedrag van tienduizend euro verbonden.
Foto: Gerri Eickhof (beeld: NOS).