Schrijf je in voor de nieuwbrief

Datum uitreiking Brusseprijs bekend 

Op 5 juni 2021 wordt de winnaar van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2020 bekendgemaakt. Er kunnen geen boeken meer worden ingezonden. 
De Brusseprijs wordt sinds 2006 door het Fonds BJP uitgereikt en is vernoemd naar journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941). Alleen oorspronkelijk Nederlandstalige journalistieke boeken komen in aanmerking voor de prijsIn 2020 won Pieter van Os met zijn boek Liever dier dan mens, een onwaarschijnlijk overlevingsverhaal.  
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een live uitzending van NOS Met het Oog op Morgen. De winnende auteur neemt dan een cheque van € 10.000,- in ontvangst. 

De oogst is dit jaar wederom groot: uitgeverijen stuurden 188 boeken in. Vanwege het toenemende aantal inzendingen in de afgelopen jaren besloot het Fonds BJP dit jaar vijf juryleden aan te stellen in plaats van drie. De jury bestaat uit voorzitter Gerri Eickhof (NOS), Yvonne Zonderop (ex-adjunct hoofdredacteur de Volkskrant), Maarten Dessing (Boekblad), Martha Riemsma (hoofdredacteur Tubantia) en Pieter van Os (NRC Handelsblad en winnaar Brusseprijs 2020).