Schrijf je in voor de nieuwbrief

Evelien Kunst aangesteld als Projectcoördinator Talentontwikkeling

Op 3 mei is Evelien Kunst bij het Fonds BJP begonnen als Projectcoördinator Talentontwikkeling. In haar functie zal ze verantwoordelijk zijn voor de coördinatie en verdere vormgeving van enerzijds de Beurs Expertisebevordering, een beurs voor bijscholingsactiviteiten, en anderzijds de Regeling Jong Talent, waarmee beginnende journalisten één tot twee jaar werkervaring kunnen opdoen op een onderzoeksredactie. Ze volgt voormalig Projectleider Regeling Onderzoeksjournalistiek Henk Bas op.

Evelien Kunst heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van fotografie, media en educatie. Zij werkte onder andere voor World Press Photo, Noor Images en momenteel voor de Stichting Verhalende Journalistiek. In haar werk heeft ondersteuning van journalisten altijd centraal gestaan; door de ontwikkeling van trainingen en programma’s en daarnaast in een meer coachende rol.

Nu traditionele verdienmodellen van journalistiek onder druk staan, wordt specialisatie volgens Kunst steeds belangrijker: “Juist in verdieping, onderzoek en achtergrond zit toekomst voor de journalistiek. Het is belangrijk talenten te ondersteunen om zich die specialisatie eigen te maken en een netwerk op te bouwen. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in het opzetten van trainingsprogramma’s in te zetten om te voldoen aan de behoefte van jong talent om zo de onderzoeksjournalistiek in Nederland te versterken.”