Schrijf je in voor de nieuwbrief

Fonds BJP stelt kaarten voor Dataharvest beschikbaar voor freelancers en studenten journalistiek

Het Fonds BJP stelt opnieuw dertig tickets beschikbaar voor de online editie van Dataharvest. De jaarlijkse conferentie over onderzoeks- en datajournalistiek zal zich – in verband met de geldende coronamaatregelen – gedurende drie weken online voltrekken, tussen 18 mei en 3 juni.  

Er wordt een uitgebreid programma aangeboden, variërend van data scraping en Open Source Intelligence tot online veiligheid. Tevens geven verschillende Europese journalisten meer inzicht in hun werkwijze bij het maken van spraakmakende producties. Zie hier het volledige programma.

Freelancejournalisten en studenten journalistiek die publiceren en/of studeren in Nederland komen in aanmerking voor een Dataharvest-ticket door dit formulier in te vullen. Uiterlijk op 17 mei berichten we de journalisten die zich hebben gemeld over hun deelname. Los van deze ticketactie kunnen journalisten ook een officiële aanvraag doen voor een Beurs Expertisebevordering voor Dataharvest. Dat biedt de mogelijkheid om naast het ticket een tegemoetkoming in de tijdsinvestering aan te vragen. Deze beurs kan ook worden aangevraagd door journalisten in loondienst.

Meer informatie over de Beurs Expertisebevordering en het aanvraagformulier, vind jehier.