Schrijf je in voor de nieuwbrief

Volg de uitreiking van de Brusseprijs live op 5 juni

Op 5 juni is het zover! In een live-uitzending van radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen zal de winnaar van de Brusseprijs 2021 voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek bekend worden gemaakt. De gelukkige winnaar gaat niet alleen naar huis met de eer, maar neemt ook een cheque van tienduizend euro in ontvangst.

Dit jaar kun je de uitreiking en het voorprogramma bijwonen vanuit je huiskamer. Het voorprogramma en de uitreiking zijn (gratis) te volgen via een livestream. Wil je erbij zijn? Zet jezelf dan op aanwezig bij  dit Facebook-evenement. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Of schrijf je direct in voor de uitreiking en het voorprogramma.

Deze vijf titels maken kans op de Brusseprijs 2021

Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet
Harm Ede Botje en Mischa Cohen 
Atlas Contact

Voorprogramma: Journalistiek buiten je bubbel

Wie om 22:00 uur voor de laptop klaarzit, kan via een livestream het voorprogramma bijwonen waarin de genomineerde auteurs in gesprek gaan met de juryleden. De avond wordt gemodereerd door journalist en voormalig Brusseprijs-jurylid Yasmina Aboutaleb.

Journalistiek buiten je bubbel is het thema dat deze avond centraal staat. Van XTC-labs, extravagante feesten voor influencers en het strenggelovige Urk, tot het ouderlijke huis van Thierry Baudet en de talloze drempels, kruispunten en doorgangswegen die de Nederlandse maatschappij inrichten, maar waar zelden bij wordt stilgestaan. Alle genomineerden hebben zich tijdens het schrijven van hun boek begeven in voor hen onbekende werelden. Hoe beschrijf je een wereld die niet de jouwe is? Hoe maak je deze wereld toegankelijk voor de lezer? En hoe blijf je objectief als je vooroordelen hebt, moeilijk toegang krijgt of gaandeweg begaan raakt met je hoofdpersoon? Deze vragen en meer zijn onderwerp van korte gesprekken tussen de vijf juryleden en de auteurs van de vijf genomineerde boekenNikki Sterkenburg, die onlangs haar boek ‘Maar dat mag je niet zeggen’ over de nieuwe generatie extreemrechts in Nederland publiceerde, draagt tijdens het voorprogramma een column voor.

Programma

22:00 – 22:50 uur: Voorprogramma Journalistiek buiten je bubbel. Yasmina Aboutaleb modereert een voorprogramma waarin juryleden in gesprek gaan met de genomineerde auteurs. Met een column van Nikki Sterkenburg.

22:50 – 23:00 uur: Pauze

23:00 – 24:00 uur: Uitzending van NOS Met het Oog op Morgen waarin de Brusseprijs wordt uitgereikt.

#Brusseprijs-challenge

Wij zijn behalve op Twitter, Facebook en Linkedin nu ook te vinden op Instagram. Wie denk jij dat de prijs gaat winnen? Like onze pagina en comment onder deze post, onder vermelding van de #Brusseprijs, de titel van het boek dat volgens jou de Brusseprijs 2021 in de wacht zal slepen. Onder de goede voorspellers verloten we een pakket met de vijf genomineerde boeken.