Schrijf je in voor de nieuwbrief

Dit deed het Fonds BJP in 2020

We grepen deze rustigere zomerweken aan om te reflecteren op het afgelopen jaar. De pandemie veroorzaakte voor de journalistiek en dus ook voor het Fonds BJP geen gemakkelijke omstandigheden. We hebben ingespeeld op de snel veranderende situatie en gingen over op een volledig nieuw online aanvraagsysteem en namen enkele coronamaatregelen. Zo hoefden de royalty-inkomsten in 2020 en 2021 niet aan het Fonds BJP terugbetaald te worden en betrachten we (nog steeds) coulance bij vertraagde en uitgestelde projecten.

Een recordaantal journalisten heeft de weg naar het Fonds BJP weten te vinden. In totaal werden maar liefst 326 nieuwe projectsubsidie-aanvragen ingediend, 24 meer dan in 2019.  Daarnaast is er steeds meer belangstelling voor de traineeships onderzoeksjournalistiek binnen de Regeling Jong Talent en voor de Beurs Expertisebevordering.

Meer uitgebreide informatie kun je vinden in ons jaarverslag.