Schrijf je in voor de nieuwbrief

Fonds BJP krijgt nieuwe collega’s

Ignace Schoot stopt na twee jaar bij het Fonds BJP en gaat zich verder ontwikkelen als zelfstandig audiomaker. Directeur-bestuurder Joëlle Terburg: “Ignace heeft zich anderhalf jaar met grote toewijding ingezet als medewerker projectsubsidies en aanvragers met raad en daad bijgestaan. We zullen Ignace missen en wensen hem alle goeds in zijn nieuwe loopbaan.” In januari beginnen Zola Can en Jan Rosseel als nieuwe medewerkers projectsubsidies.

Zola Can                                                     Jan Rosseel (foto: Koos Breukel)

Zola Can studeerde politicologie en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen is ze als schrijvend journalist aan de slag gegaan en heeft ze aan uiteenlopende projecten gewerkt op het snijvlak van de journalistieke en culturele wereld. Daarnaast was ze redacteur en communicatieadviseur bij de gemeente Amsterdam.

Jan Rosseel studeerde documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en de KABK in Den Haag, fotojournalistiek aan de Danish School of Media and Journalism in Aarhus en Chinese Talen en Cultuur aan de Universiteit Leiden en Shandong University in China. In 2015 ontving hij als eerste Artist in Residence bij het NIAS een beurs om onderzoek te doen naar de relatie tussen beeld en het geheugen.

Joëlle Terburg: “We zijn blij onze nieuwe collega’s te verwelkomen. Beiden hebben ervaring als maker in de journalistiek en kunnen subsidieaanvragers dus ook met die kennis en ervaring adviseren. We verheugen ons erop met hen samen te werken.”