Schrijf je in voor de nieuwbrief

Nieuw lid van de Raad van Toezicht: Hans de Clercq

Hans de Clercq is met ingang van mei benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Fonds BJP. Hij is directeur van het Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht. Daaronder valt de School voor Journalistiek, bachelor- en masteronderwijs op gebied van mediadesign en het leven lang leren-aanbod voor de journalistiek en mediasector. Eerder was hij 25 jaar werkzaam als maker, journalist, producent en eind- en hoofdredacteur voor zowel publieke omroepen als commerciële zenders.

“Met Hans de Clercq krijgt de raad van toezicht er kennis en netwerk bij die duidelijk aanvullend zijn op die van de andere leden,” aldus Lem van Eupen, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Hans heeft ruime ervaring in de mediawereld, maar ook in de ontwikkeling van journalistieke professionals. Wij kijken uit naar de bijdrage die hij gaat leveren aan het werk van het Fonds.”

Hans’ benoeming volgt op het aftreden van RvT-lid Marc Josten, die sinds 2013 in het bestuur zat, in 2020 lid van de Raad van Toezicht werd en wiens termijn eind 2021 ten einde kwam. Het Fonds bedankt Marc van harte voor zijn inzet voor het Fonds in het algemeen en zijn grote bijdrage aan de totstandkoming van de Regeling Talentontwikkeling in 2018 in het bijzonder.