Schrijf je in voor de nieuwbrief

Journalistieke fondsen en scholing in kaart gebracht  

Uit recent onderzoek naar onze subsidieregelingen blijkt dat journalisten het lastig vinden om in het groeiende aanbod van cursussen, scholing en fondsen voor (onderzoeks)journalistiek hun weg te vinden. Want wat voor traject past bij de leervraag en wie is de geschikte aanbieder? En welke fondsen zijn er eigenlijk beschikbaar voor welke projecten? Bij het Fonds BJP werken we daarom aan een manier om dat aanbod duidelijk en makkelijk toegankelijk in kaart te brengen. Mocht je – voordat de resultaten hiervan naar buiten worden gebracht – al vragen hebben over geschikte scholingsaanbieders of fondsen voor je project, stuur dan gerust een mailtje naar fonds@fondsbjp.nl.  

Drempels onderzoekjournalistiek 

Deze inventarisaties van fondsen en scholing waar het Fonds BJP aan werkt, maken onderdeel uit van een breder traject in samenwerking met het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Samen onderzoeken we welke drempels onderzoeksjournalisten ervaren om hun werk te doen en welke rol de fondsen hebben om die obstakels weg te nemen.