Schrijf je in voor de nieuwbrief

Tien thema-aanvragen ingediend door regiojournalisten die de diepte in willen

Lokale en regionale journalisten dienden voor de deadline van 1 december tien thema-aanvragen in bij de eerste ronde van deze nieuwe subsidieregeling. De thema-aanvraag biedt lokale en regionale journalisten de kans om gedurende langere tijd dieper in een voor hun regio belangrijk dossier te duiken.

De regeling blijkt aan de sluiten bij de behoefte van journalisten: “Het is leuk om te zien dat regionale en lokale journalisten ons al bij de eerste ronde van deze nieuwe subsidie weten te vinden.” aldus Maaike Wind, coördinator regionale en lokale subsidieregelingen van het Fonds BJP. “We hebben aanvragen binnengekregen over uiteenlopende onderwerpen – van de toekomst van boeren tot armoede – en hoeken van het land.”

Ben jij regiojournalist en wil je je langer verdiepen in een belangrijk thema in de buurt, maar heb je net de deadline gemist? Wanhoop niet: in het nieuwe jaar komen er weer nieuwe rondes van deze thema-subsidie. Dus houd onze website en social media in de gaten.

Benieuwd welke subsidies en beurzen wij nog meer hebben voor lokale en regionale journalisten? Bekijk dan hier een overzicht van onze regelingen