Schrijf je in voor de nieuwbrief

Oproep: Wat hebben onze subsidies teweeggebracht in 2022? Deel je ervaringen met ons

Zoals elk jaar maakt het Fonds BJP de balans op verschillende manieren op. Zo hebben we twee grote onderzoeken laten doen over de effecten van onze subsidieregelingen. Aanvullend hierop verzamelen we nu input van subsidieaanvragers over de impact ervan en horen we graag van jullie wat je publicatie die in 2022 verscheen heeft losgemaakt bij het publiek, het werkveld of bij jezelf? Maar ook: welke journalistieke vaardigheden zijn verbeterd door het volgen van cursussen of workshops en wat heeft dat je opgeleverd? Heb je het ons nog niet laten weten, dan horen we graag van je!

Voor wie is deze oproep bedoeld?

Voor iedereen die in 2022 met steun van de Regeling Projectsubsidies een journalistieke publicatie heeft afgerond of een scholingsactiviteit via de Beurs Expertisebevordering gevolgd heeft.

Waar zijn we benieuwd naar?

Kleine of grote ontwikkelingen, updates of inzichten, het mag allemaal. Bij gesteunde publicaties kan je bijvoorbeeld denken aan: Wat zijn reacties geweest van lezers, kijkers of luisteraars? Heeft jouw publicatie geleid tot inspirerende gesprekken met betrokkenen, nieuwe tips voor vervolgonderzoek of nieuwe samenwerkingen? Heeft jouw publicatie effect gehad op jou als journalist? Heb je nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen? Ben je uitgenodigd als expert of genomineerd voor een prijs (of heb je er zelfs een gewonnen)?

Bij gesteunde scholingsactiviteiten horen we graag of en zo ja, op wat voor manier de geleerde vaardigheden hebben bijgedragen aan jouw journalistieke werk. Zijn er projecten die je nu wel kan oppakken die je eerder niet kon doen? Heeft de scholingsactiviteit effect gehad op je motivatie of zelfvertrouwen? Is je netwerk vergroot of heb je kansen gekregen (en aangegrepen) na een gevolgde conferentie, workshop of meelooptraject?

Vind je het leuk ons op de hoogte te stellen? Er zijn verschillende manieren hoe dit te doen:
  • Heb je hierover al eerder iets beschreven, stuur ons een link via jaarverslag@fondsbjp.nl;
  • Of maak een (video)belafspraak met Eva Kiemeney, medewerker Impact & Beleid bij het Fonds BJP.
We horen graag uiterlijk 1 februari van je.