Schrijf je in voor de nieuwbrief

6 april: veiligheidstraining voor freelance journalisten 

Acht op de tien vrouwelijke journalisten heeft wel eens te maken met agressie, intimidatie of bedreiging, dat blijkt uit onderzoek van PersVeilig. En ook hun mannelijke collega’s hebben geregeld te maken met onveilige situaties tijdens hun werk. Of het nu gaat om online verbale agressie, fysieke of juridische bedreiging of intimidatie: incidenten worden vaak verzwegen. 

Daarom heeft het Fonds BJP de handen ineengeslagen met Free Press Unlimited en PersVeilig (NVJ). Samen organiseren we op 6 april een veiligheidstrainingsdag voor freelance journalisten, want wij weten: als freelancer loop je inkomen mis als je een dag niet werkt. En dat moet niet ten kosten gaan van je veiligheid. Is dit ook bij jou het geval? Dan kun je ervoor kiezen bij ons een tegemoetkoming in de tijdsinvestering aan te vragen van €150,-.

Voel jij je wel eens onveilig tijdens je werk als freelance journalist of wil je preventief deelnemen zodat je weet wat je kunt doen als je in een gevaarlijke situatie terechtkomt? Schrijf het vast in je agenda. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Vul dit formulier in. Het precieze programma maken we op een later moment bekend.