Schrijf je in voor de nieuwbrief

Ticketactie: wij geven vijf kaarten weg voor Dataharvest 2023

Ben jij freelancejournalist of volg je een opleiding journalistiek en wil je alles weten over datajournalistiek? Vanuit de Beurs Expertisebevordering geven wij vijf kaarten weg voor de onderzoeksjournalistieke conferentie Dataharvest in Mechelen. Naast gratis toegang krijg je een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten van €250,-.

Op het programma staan sessies over onder andere webscraping, de zin en onzin van ChatGPT, collaboratieve wetenschapsjournalistiek, online intimidatie, scrollytelling, omgaan met grote datasets, Python voor beginners, bronnen vinden (online en offline) en netwerkanalyse. Meer informatie en het complete programma vind je hier.

Zo werkt het

Interesse in een ticket voor Dataharvest? Door dit formulier in te vullen maak je kans op een ticket. Alle inzendingen van freelancejournalisten die publiceren in Nederland en van studenten journalistiek in Nederland, die een e-mailadres, motivatie en – in het geval van freelancejournalisten – links naar eigen werk insturen, komen in aanmerking. Mochten er meer verzoeken binnenkomen dan we kunnen honoreren, dan zullen de kaarten worden verloot. Op maandag 8 mei sluit de ticketactie om 23:59 uur. Let op: deze kaarten geven geen toegang tot de hackdays en masterclasses op donderdag 1 juni.