Schrijf je in voor de nieuwbrief

Ella Kuijpers is onze nieuwe medewerker projectsubsidies

Ella Kuijpers start vanaf 1 juli 2023 bij het Fonds BJP als medewerker projectsubsidies. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en volgde een master Cultural Economics and Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hiervoor werkte Ella als subsidiecoördinator en adviseur bij centrum voor kunst, cultuur en ontmoeting Kunstloc Brabant. Daarnaast is ze medeoprichter van Crowdable, een platform voor muziek-crowdfunding in Groot-Brittannië. Zelf maakt ze ook nog muziek onder de naam Saint Ives. We stellen haar graag even aan je voor.   

Welke journalistieke productie heeft onlangs indruk op je gemaakt? 
Ik ben het boek Etty Hillesum van Judith Koelemeijer aan het lezen. Het is knap geschreven en indrukwekkend hoe Koelemeijer zo veel extra materiaal heeft weten te vinden. De Amerikaanse podcast Serial vond ik ook heel sterk, vooral het eerste seizoen. In deze podcast wordt een moord gereconstrueerd. De maker maakte de podcast zonder een oordeel te vellen en stelde zich ook objectief op ten opzichte van de veroordeelde.   

Wat is je lievelingskunstwerk? 
Dan kies ik het gebouw Row House (Azuma House) in Sumiyoshi door Japanse architect Tadao Ando in Osuka, Japan. Wat deze architect ook maakt, ik vind het altijd indrukwekkend. Het huis is zo anders dan wij in Nederland gewend zijn. Het gevoel van de ruimte staat centraal en niet zo zeer de functie. Het huis is heel sfeervol ondanks het feit dat het voornamelijk bestaat uit beton.  

Wat is je guilty pleasure?
Ik moet denken aan de cinnamonbun in het café van de winkelketen Arket. Het is een fijn café met de beste sticky buns, maar tegelijkertijd is het alsof je in een film loopt met alle hippe mensen om je heen. Het voelt een beetje fout om daar tussen te zitten.  

Wat is de prestatie waar je het meest trots op bent tot nu toe?
De onderneming die ik met mijn vriend heb opgezet. Wij zijn een crowdfunding-platform aan het opzetten met de naam Crowdable voor muzikanten in Engeland. Het is best een opgave om als Nederlanders nog een onderneming te starten in Engeland. Wij kwamen op het idee omdat ik ervaring heb met crowdfunding en mijn vriend bij een muzieklabel in Londen werkte. We kunnen nu bijna live. 

Waar kijk je het meeste naar uit in deze functie?
Persoonlijk contact vind ik heel leuk binnen mijn werk dus ik kijk ernaar uit om te spreken met de aanvragers en om met hen mee te denken. Het lijkt me leuk om in een voor mij nieuwe sector te gaan werken en mij daarin te verdiepen.