Schrijf je in voor de nieuwbrief

Ticketactie: tien kaarten beschikbaar voor VVOJ-conferentie Onderzoeksjournalistiek 

Ben jij freelancejournalist of volg je een journalistieke opleiding en wil je op vrijdag 17 en zaterdag 18 november naar de conferentie Onderzoeksjournalistiek van de VVOJ? Dan maak je kans op een gratis ticket! 

Binnen de Beurs Expertisebevordering stelt het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten ongeveer 10 kaarten voor de VVOJ-conferentie 2023 beschikbaar om freelancers te ondersteunen en te stimuleren zich verder te ontwikkelen in de onderzoeksjournalistiek. Van deze kaarten gaat ook een deel naar studenten journalistiek of beginnende journalisten. Naast een toegangsticket voor de conferentie (ter waarde van €265,-) ontvangen de geselecteerde deelnemers een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten van €200,-.

Hoe kom ik aanmerking voor een gratis VVOJ-ticket?
Interesse in een ticket voor de VVOJ-conferentie 2023? Door dit formulier in te vullen maak je kans op een ticket en een tegemoetkoming in de onkosten. Kijk hier voor meer informatie over de conferentie en het programma. De deadline voor het invullen van het formulier is vrijdag 22 september 23:59.

Bij meer aanmeldingen dan plaatsen kijkt een onafhankelijke commissie, samengesteld door het Fonds BJP, naar de motivaties en zal zij de kandidaten selecteren. In de eerste week van oktober krijg je bericht over de uitslag.

Alle aanmeldingen van freelancers die publiceren in Nederland en van studenten journalistiek in Nederland, die een e-mailadres, motivatie en – in het geval van freelancejournalisten – links naar eigen werk insturen, komen in aanmerking.

Voor geïnteresseerde journalisten uit het Caribisch gedeelte van het koninkrijk zijn er aanvullende financieringsmogelijkheden, neem hierover contact op via talentontwikkeling@fondsbjp.nl.

Over de VVOJ-conferentie
De VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek is een jaarlijkse, tweedaagse conferentie, die afwisselend in Nederland en Vlaanderen wordt gehouden. De focus ligt op het uitwisselen van methoden en technieken. De workshops, trainingen en presentaties worden veelal door journalisten gegeven, vaak op basis van hun eigen ervaringen met concrete onderzoeksprojecten. De conferentie biedt daarbij veel gelegenheid tot netwerken. Dit jaar vindt de conferentie plaats in Gent, België. Tijdens deze editie zal Pulitzerprijswinnend onderzoeksjournalist Nikole Hannah-Jones een keynote geven over haar onderzoek het 1619 Project. Het hele programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Let op!
Deze ticketactie komt voort uit de Beurs Expertisebevordering. Naast deze ticketactie behandelen wij géén aparte aanvragen voor deelname aan deze conferentie, tenzij de aanvrager zeer specifiek en inhoudelijke motiveert waarom het bijwonen van deze conferentie een essentieel onderdeel is van een breder scholingstraject.

Beeld: Khalid Amakran