Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Jong Talent-traineeship onderzoeksjournalistiek bij De Gelderlander

Een volhouder, een spitter, een nieuwsjager. Ben jij dat? Dan zoekt de redactie van De 
Gelderlander jou. Vanaf 1 januari 2024 biedt De Gelderlander plek voor een onderzoekstalent, dat in het hart van de regio tegels gaat lichten. Op zoek naar feiten die niet zomaar voor het oprapen liggen. Speurend naar spraakmakend nieuws en goed uitgezochte verhalen die veel mensen raken. Je vertelt die verhalen niet alleen via tekst, maar ook via beeld, podcast, video en animaties. 

Wie zijn wij?
De Gelderlander is het grootste regionale nieuwsmedium van Nederland, verankerd in de regio’s Nijmegen, Arnhem, Achterhoek, Wageningen/Tiel en het Land van Cuijk. Onze redactie publiceerde geregeld grote onderzoeksverhalen, zoals recent de publicaties over grensoverschrijdend gedrag in de top van bestuurlijk Gelderland, naar het taboe op de afhandeling van bedrijfsongelukken, naar de toestand van het klimaat in onze eigen regio en over de verziekte werksfeer onder ambtenaren van een gemeente. 

De Gelderlander is onderdeel van DPG Media en werkt ook samen met andere regionale titels en het AD. Belangrijke publicaties bereiken via die collegatitels vaak een groot landelijk publiek. 

Wat biedt De Gelderlander?
Een geweldige werkplek om onderzoekservaring op te doen en professionele begeleiding, midden op de centrale redactie in Nijmegen. Je hebt een team van nieuwsjagers en onderzoeksjournalisten om je heen met wie je veel kan sparren, maar tegelijkertijd de vrijheid om zelf dossiers en onderwerpen op te pakken en voor een groot publiek mooie producties te maken.
We bieden met het Fonds Bijzondere Journalistieke Producties een passend salaris conform de CAO voor dagbladjournalisten, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Je begint op 1 januari 2024.   

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een journalist die maximaal drie jaar is afgestudeerd aan een erkende journalistieke
opleiding of met maximaal drie jaar werkervaring op wie de volgende trefwoorden van toepassing zijn: multimediaal, proactieve en zelfstandige werker maar net zo goed een teamspeler, nieuwsjager, onderzoekend en kritisch, snel maar wel secuur, creatief, hart voor de regio waarin je werkt. 

Ben jij er klaar voor?
Stuur dan uiterlijk zondag 22 oktober 2023 je motivatie en CV naar Niki van der Naald:
n.vdnaald@gelderlander.nl. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Niki van der Naald, adjunct-hoofdredacteur en chef nieuws bij De Gelderlander, 0622408435 

Regeling Jong Talent
Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Deze regeling is bestemd voor beginnende journalisten die als onderzoeksjournalist in opleiding willen werken op een onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij het mediaplatform, de krant of de omroep waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten.

Wanneer je reageert op deze vacature worden je contactgegevens ook gedeeld met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Voor meer informatie over de regeling en/of de andere vacatures kijk hier.