Schrijf je in voor de nieuwbrief

Vacature: Jong Talent-traineeship onderzoeksjournalistiek bij Schuttevaer

Wil jij als onderzoeksjournalist en trainee aan de slag voor de maritieme krant Schuttevaer? Wij zoeken een gedreven journalist in spé of een journalist met maximaal drie jaar ervaring. Als je houdt van scheepvaart of scheepsbouw is dat een pre. Scheepvaart en scheepsbouw is een hele internationale sector dus kennis van het Engels is essentieel en Duits of Frans is handig. Als je niet bang bent voor cijfers en jaarverslagen en interviews op werven en je makkelijk de telefoon oppakt, heb je letterlijk een wereldbaan te pakken. 

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP) stelt in samenwerking met Schuttevaer een traineeship beschikbaar voor minimaal een jaar. Ben je net afgestudeerd of heb je ervaring als journalist en heb je de ambitie om onderzoeksjournalist te worden? Reageer dan snel! 

Schuttevaer

Schuttevaer (opgericht in 1888) is de grootste maritieme krant van Nederland. Dagelijks schrijft de redactie over scheepvaart, scheepsbouw. havens, vaarwegen, maar ook over superjachten of de offshore. Dat gebeurt online, maar ook via een wekelijks verschijnende krant. 

Wat bieden wij je?

• Persoonlijke begeleiding van ervaren journalisten;
• Veel ruimte om op pad te gaan;
• Flexibel en plezierig werken in een jong en energiek bedrijf (denk ook vrijdagmiddag borrels, bedrijfsfeesten);
• De functie is fulltime op ons hoofdkantoor in Rotterdam in het moderne Pand de Delfste Poort, pal naast CS;
•  Je krijgt een Macbook Air en mobiele telefoon van de zaak om al je stukken uit te werken en je onderzoek mee te doen;
•  Een NS businesscard voor je werk reizen als je bijvoorbeeld interviews moet afnemen;
•  ProMedia organiseert maandelijkse trainingen en kennissessies voor alle medewerkers;
•  De mogelijkheid om je ook aan te sluiten bij Young ProMedia om je ook op breeder professioneel vlak verder te ontwikkelen;
•  Een traineesalaris €2.700 – €3.000 op basis van fulltime (40 uur), mede gesubsidieerd door Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. 

Wat ga je doen?

Als trainee werk je aan nieuwswaardige en onthullende verhalen over de maritieme wereld. Anders dan bij reguliere media, weten wij vaak al van de hoed en rand en kun je snel tot de essentie van onthullende verhalen komen. Schuttevaer mikt daarom op een serie kortere onderzoeksverhalen die veel impact gaan hebben. De 5-koppige redactie weet veel van de bijzondere scheepvaartwereld en gaat je op alle mogelijke manieren ondersteunen om spraakmakende verhalen te maken. Europa en Europese regelgeving spelen een belangrijke rol in onze sector.  

Een rijbewijs is essentieel.  

Reageren en procedure

Solliciteren gaat via deze link tot en met zondag 22 oktober. De onderzoekstrainee begint op 1 januari 2024, voor de duur van een jaar. Heb je vragen dan mag je bellen met René Quist, hoofdredacteur van Schuttevaer, telefoon 06 – 1405 1010.  

Regeling Jong Talent 

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP. De regeling is bestemd voor beginnende onderzoeksjournalisten die willen werken op een gerenommeerde onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij ProMedia waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten samen met de andere deelnemers, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en een breed netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwt. Als je reageert op deze vacature worden je contactgegevens gedeeld met het Fonds BJP.  

Voor meer informatie over de regeling en/of de andere vacatures kijk hier