Schrijf je in voor de nieuwbrief

Het Fonds BJP zoekt twee medewerkers projectsubsidies (m/v/x)

(16-32 uur per week)

Wil je de Nederlandse journalistiek ondersteunen en journalisten helpen om diepgravende en belangrijke projecten mogelijk te maken? Ben je communicatief vaardig, nauwkeurig en heb je ervaring in de journalistiek e/o mediawereld? Dan is deze vacature iets voor jou.

Journalisten kunnen al ruim dertig jaar bij het Fonds BJP subsidie aanvragen voor diepgravende journalistieke projecten. Het Fonds BJP ondersteunt hen door subsidies te verstrekken voor onder meer journalistieke artikelen, (foto)boeken, documentaires, podcasts en innovatieve multimediale publicaties. Sinds 2018 is er daarbij speciale aandacht voor onderzoeksjournalistiek. Naast projectsubsidies kent het Fonds de Regeling Jong Talent, waarmee beginnende journalisten door middel van traineeships op (onderzoeks)redacties zich verder ontwikkelen tot onderzoeksjournalist. Ook is het Fonds BJP er voor ervaren journalisten die zich willen specialiseren of hun kennis bij willen spijkeren. Zij kunnen een Beurs Expertisebevordering aanvragen voor scholingsactiviteiten zoals journalistieke trainingen, workshops of meelooptrajecten. Met de regelingen wil het Fonds de journalistiek in Nederland duurzaam versterken en journalisten ondersteunen in hun werkzaamheden. Ten slotte organiseert het Fonds jaarlijks de uitreiking van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek.

Over de functie
Als projectmedewerker onderhoud je contact met (toekomstige) subsidieaanvragers, voorzie je concept-subsidievoorstellen van feedback en behandel je ingediende subsidievoorstellen. Je zorgt ervoor dat de vergaderingen, waarin de commissie adviseert over de ingediende voorstellen, goed zijn voorbereid en bent als voorzitter of notulist bij deze vergaderingen aanwezig. Ook monitor je de voortgang van lopende projecten en bent je direct aanspreekpunt van subsidieaanvragers en journalisten die met subsidie werken aan een project. Het Fonds is constant bezig de eigen regelingen verder te ontwikkelen: we hopen dus dat je je oren en ogen openhoudt, meedenkt en daaraan meewerkt. Je taken zullen (onder meer) zijn:

  • Communicatie met (toekomstige) aanvragers over de subsidieregelingen, subsidieaanvragen, de besluiten over de aanvragen en lopende projecten;
  • Behandelen van conceptaanvragen en constructief met aanvragers meedenken over hun projectaanvragen;
  • Klaarmaken van aanvragen voor behandeling door de adviescommissie, voorbereiden van vergaderingen, voorzitten/notuleren tijdens vergaderingen;
  • Vastleggen van subsidiebesluiten en monitoren van lopende projecten;
  • Betrokken zijn bij de organisatie en uitreiking van de Brusseprijs.

Wat wij bieden
We bieden per direct een afwisselende functie in een kleine en flexibele organisatie, die waarde hecht aan laagdrempeligheid en benaderbaarheid. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract, met een proeftijd van een maand. Het Fonds BJP kent een eigen arbeidsvoorwaardenreglement (AVR). Salaris wordt bepaald op basis van ervaring en zal op fulltime basis (36 uur) tussen €2.462,70 en €3.823,36 liggen. De werkzaamheden worden momenteel deels thuis en deels op het in het centrum van Amsterdam gevestigde kantoor uitgevoerd. Je uren zijn flexibel in te plannen.
Het Fonds BJP wil recht doen aan de diversiteit van de samenleving in organisatie en beleid – en dus ook bij het invullen van deze vacatures.

Wat wij vragen
Je beschikt over hbo- of wo-werk- en denkniveau en hebt ervaring in de journalistiek of in de media- of fondsenwereld. Je volgt ontwikkelingen op die gebieden dan ook graag en bent breed maatschappelijk ontwikkeld. Je bent communicatief sterk, diplomatiek en beheerst de Nederlandse taal uitstekend, in woord en geschrift. Je hebt een open visie op de journalistiek en bent je bewust van wat het werken voor een ondersteunende instelling inhoudt. Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een klein team, werkt nauwkeurig, georganiseerd en hebt geen bezwaar tegen enig administratief of organisatorisch werk. Idealiter heb je ook ervaring met het voorzitten van (en/of notuleren bij) vergaderingen.

Interesse?
Heb je interesse in de functie? Stuur dan uiterlijk maandag 1 november je c.v. en een korte motivatie naar vacatures@fondsbjp.nl o.v.v. Projectmedewerker. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Joëlle Terburg, directeur-bestuurder: 020–6386295 of j.terburg@fondsbjp.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.